Η Ελλάδα και η Κύπρος στην Αναζήτηση μιας άλλης ΕυρώπηςΠολιτικό δείπνο παρέθεσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την Τετάρτη 26 Αυγούστου, με την ευκαιρία της παρουσίας του Ευρωβουλευτή Πρασίνων Ελλάδος, κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου στο νησί μας.

Ο κ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε την Κύπρο με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή και έκανε σειρά επαφών με τον πολιτικό κόσμο για να ακούσει και να συζητήσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν το νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Ελλάδα και η Κύπρος στην Αναζήτηση μιας άλλης Ευρώπης», ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αμμόχωστο, που θέλει να τη δει πράσινη και ελεύθερη, στην ανησυχία του για την προστασία της χερσονήσου του Ακάμα, στην αντίθεση του για την ανέγερση Ιερού Ναού στον κήπο της Πάφου και σε διάφορα άλλα θέματα που έπεσαν στην αντίληψη του.

Παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο και άλλων επισήμων προσκεκλημένων, ο κ. Τρεμόπουλος δεσμεύτηκε να γίνει ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ευρωβουλή και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενισχύσει τη φωνή μας στο δύσκολο αυτό χώρο.

Μετά από ερώτηση που του υποβλήθηκε από τον Βουλευτή των Οικολόγων, κ. Γιώργο Περδίκη σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν η Ελλάδα και η Κύπρος το Δεκέμβριο κατά την αξιολόγηση της Τουρκίας για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, ο κ. Τρεμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αποστασιοποιείται από τις αποφάσεις που παίρνει η Κυπριακή Κυβέρνηση και να την στηρίξει και να την ενισχύσει, χωρίς να κρατά μια παθητική στάση.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προσπάθησε να προσθέσει ακόμα μια φωνή για την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα από την ξενάγηση και τις συναντήσεις με φορείς, οργανώσεις και πολιτικά πρόσωπα που διευθέτησε για τον κ. Τρεμόπουλο, το Κίνημα κατάφερε να ενδυναμώσει την πρόθεση του κ. Τρεμόπουλου να γίνει ο πρεσβευτής μας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλεξία Σακαδάκη – 28/8/2009

Pin It on Pinterest