Η συντονιστική ομάδα της «Ώρας της Γης Κύπρου» σε συνεργασία με τη Νεολαία Οικολόγων, το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήσαν μεγάλη εκδήλωση στις 6:30μμ στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Η εκδήλωση μεταξύ άλλων περιελάβανε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους καθώς και μουσική από τον παγκοσμίου φήμης DJ της Chillout μουσικής Christopher Breeze. Η εκδήλωση κορυφώθηκε στις 20:30 όπου έσβησαν τα φώτα συνοδεία ζωντανής μουσικής από την LIA VIOLIN.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, η συντονίστρια για την Ώρα της Γης Κύπρου και Υποψήφια Ευρωβουλευτής, κ. Αλεξία Σακαδάκη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, αλλά και την πρόοδο όσο αφορά την μείωση της πλαστικής σακούλας, μια πετυχημένη εκστρατεία που έγινε κατορθωτή με τη συμβολή της ομάδας για την Ώρα της Γης Κύπρου. Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση της εκστρατείας για την πλαστική σακούλα, έχει τεθεί ως νέος εθνικός στόχος η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης, στόχος ο οποίος ενδυναμώνεται με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης. Ωστόσο, σημείωσε, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα λειψυδρίας, ερημοποίησης εκτάσεων και έντονης αλλαγής της θερμοκρασίας, που συνδέονται άρρηκτα με το παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Η σημερινή δράση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες ανά το παγκόσμιο για την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών, προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάνοντας μια αναδρομή στην εξέλιξη της δράσης στη χώρα μας επεσήμανε ότι η Κύπρος βρέθηκε πρωτοπόρος, αφού κατόρθωσε ήδη από το 2008 η κεντρική δράση της «Ώρας της Γης» να φιλοξενείται στο Προεδρικό Μέγαρο. Η καμπάνια αυτή, υπό τον τίτλο “#ferto μαζί σου” που έχει ξεκινήσει από την Νεολαία Οικολόγων, παροτρύνει όλους μας να επιλέγουμε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, αντί των ποτηριών μιας χρήσης, που στις πλείστες των περιπτώσεων δεν ανακυκλώνονται.

Pin It on Pinterest