Μικροί ΠεριβαλλοντιστέςΜπορεί οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και της καθημερινότητας να αφήνουν απαρατήρητες σημαντικές πινελιές της παιδικής εφευρετικότητας, ωστόσο η αξιοθαύμαστη περιβαλλοντική ευαισθησία της 4ης Δημοτικού, του σχολείου Junior στη Λάρνακα, δεν θα μπορούσε παρά να κόψει τη φόρα της καθημερινής τρεχάλας.

Παιδιά ηλικίας 8 και 9 χρόνων – όντας ευαισθητοποιημένα περιβαλλοντολογικά- αφιέρωσαν χρόνο και φαντασία για να δείξουν στην κοινωνία ότι το μέλλον τους βρίσκεται στα χέρια μας. Ζωγράφισαν με τον πιο όμορφο και μοναδικό τρόπο τη δική τους εισήγηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα αυτή, αλλά και στους δασκάλους και τους γονείς τους, που τους νουθέτησαν με αξίες και συνείδηση που θα έπρεπε να διέπουν όλους. Η δική μας υπόσχεση και ταυτόχρονα απάντηση στην προσπάθεια των παιδιών είναι η εξής: «Μας έχετε ταρακουνήσει! Υποσχόμαστε ότι θα προστατεύσουμε τον πλανήτη για να τον ζήσετε και εσείς. Υποσχόμαστε ότι θα θυμόμαστε ότι πρέπει να παραδώσουμε σε εσάς και στις μελλοντικές γενεές το οξυγόνο που εμείς αναπνέουμε. Συνεχίστε την προσπάθεια μαζί μας για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά!»

Αλεξία Σακαδάκη – 26/01/2009

Pin It on Pinterest