ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Small)Έφτασε η ώρα για να αποφασίσουμε για διακοπές και χαλάρωση μετά από μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Οι επιλογές είναι πολλές. Ταξίδια, κρουαζιέρες, ξενοδοχεία… Ανοίγουμε τους ταξιδιωτικούς καταλόγους και οι εικόνες από γαλάζια νερά, εξωτικά ποτά και γραφικά δρομάκια μας κατακλύζουν. Όλα αυτά εντείνουν την ανάγκη για ξεκούραση. Πολλές επιλογές! Το πορτοφόλι όμως είναι απελπιστικά άδειο. Έρχεται και ο λογαριασμός του ηλεκτρικού και μας «αδειάζει» εντελώς.

Φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές. Θα αρκεστούμε σε κανένα νυχτοπερπάτημα κάπου εδώ κοντά και σε ατελείωτες συζητήσεις για την κρίση, τις αποκοπές και τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Πολλή μιζέρια ρε παιδιά. Ακούμε μέσα μέσα και κανένα φίλο που κατάφερε με στερήσεις να πάει κανένα ταξιδάκι και αισθανόμαστε σαν τα παιδιά που βλέπουν τη σταγόνα από παγωτό να λιώνει στο χωνάκι κάποιου άλλου παιδιού.

Ας μην μας πιάνει απελπισία. Οι καλύτερες διακοπές οργανώνονται με την καλή παρέα. Φτιάχνουμε τα σάντουιτς μας, ετοιμάζουμε τον φραπέ μας και ξεκινάμε με φίλους για τις «εξωτικές παραλίες» της Κύπρου. Άλλωστε τόσοι τουρίστες έρχονται στην Κύπρο για τα γαλάζια μας νερά και τις ομορφιές της φύσης μας. Εμείς γιατί να πάμε αλλού; Έλεγε και ο Καβάφης «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις» και ακόμα μην μιζεριάζεις. Απόλαυσε την «όσο μπορείς»!

Αυτό το καλοκαίρι θα περάσουμε όμορφα γιατί επιβάλλεται να έχουμε θετική σκέψη και ενέργεια για δημιουργικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας αποκλείσει από τη ξεκούραση, την καλή παρέα και τις ώρες απόλαυσης στην παραλία. Ναι θα φτιάξουμε τα δικά μας φαγητά και ναι θα επιμένουμε να επιλέγουμε παραλίες που δεν μας κλέβουν στο ενοίκιο της ομπρέλας και καφέ που δεν μας χρεώνουν ένα κουταλάκι καφέ και ζάχαρη τα μαλλιοκέφαλα μας.

Αλεξία Σακαδάκη
Γενική Γραμματέας
Νεολαίας Οικολόγων

Pin It on Pinterest